RaxBoard Core 1.7.12 released

1 Replies 7 Views
·
Participants
Thread Starter #0
RaxBoard Core — Core

A new release is now available on the RaxBoard Marketplace.

Version: 1.7.12 (build 20260813)
Compatibility: RaxBoard >=1.0.0

What's new
# RaxBoard 1.7.12

Tema paketleme ve kurulum akışındaki üç hatayı gideren bakım sürümü. **Tema satın alan veya kendi teması olan forumları ilgilendirir.**

## Kendi dosyası olmayan bir tema her güncellemede İKİNCİ KEZ kuruluyordu

Bazı temaların diskte dosyası yoktur; şablonları ve renkleri tamamen veritabanında taşınır (Kuroxis böyle). Kurulum akışı yüklü temayı **dizin adına göre** arıyordu — bu temalarda dizin adı boş olduğu için hiçbir zaman bulamıyor ve her güncellemede aynı isimde **yeni bir tema daha** oluşturuyordu. Temayı seçmiş üyeler eski kopyada kalıyor, yönetim panelinde iki "Kuroxis" yan yana duruyordu.

Artık dizinsiz bir tema başlığından eşleştiriliyor ve yerinde güncelleniyor. Eşleştirme yalnızca dizinsiz temalar için geçerli; dosyalı bir tema aynı başlığı taşısa bile etkilenmez.

## Aynı temaya yanlış dosya yolu atanıyordu

Yine dosyasız temalarda, kurulum diskte var olmayan bir dizin adını kaydediyordu. Forum stil dosyasını o adrese göre kurduğu için `/themes/<tema>/assets/css/main.css` gibi adresler **404** dönüyordu. Artık dosya getirmeyen bir tema için dizin adı boş bırakılıyor.

## Paket hazırlama, kurulumun kabul etmediği bir paket üretebiliyordu

Tema paketine `.htaccess` giriyordu; kurulum ise güvenlik gereği bu dosyayı reddediyor ve **kurulumu tamamen durduruyordu** — yani ürünün kendi hazırladığı paketi kendi kuramıyordu. Bir temanın sunucu yapılandırması taşıması zaten doğru değil; artık pakete alınmıyor.

> **Not:** reddedilen bir paket, kurulum durmadan önce temanın diskteki dosyalarını siliyor. Bu sürümde paket artık reddedilmiyor, ancak elle hazırlanmış hatalı bir paketle karşılaşırsanız temayı geçerli bir paketten yeniden kurmanız gerekir.

## Yükseltme notu

Ek bir işlem gerekmez; yeni migration yok. Bu sürümle birlikte dört tema (Kotton 1.0.16, Kuroxis 1.0.28, Stable 1.1.9, Vision 1.0.10) yenilendi.

Get it
View on the Marketplace

— Posted automatically by the RaxBoard Marketplace.
Bir de yapışkan sidebar olursa çox iyi olur. Belki de var ben bulamadım ((

You must be logged in to reply.

0 quotes selected