RaxBoard Core — Core
A new release is now available on the RaxBoard Marketplace.
Version: 1.7.11 (build 20260812)
Compatibility: RaxBoard >=1.0.0
What's new
# RaxBoard 1.7.11
Sessizce çalışmayan düğmeleri ve tema paketlerinin taşımaması gereken içeriği hedefleyen bakım sürümü.
## Kesme işareti içeren bir çeviri düğmeleri öldürüyordu
Yönetim panelinden bir çeviriyi düzenleyip içine kesme işareti koyduğunuzda (`Emin misin, geri alınamaz`), o çeviriyi kullanan onay penceresi **hiç açılmıyordu**. Düğme yerinde duruyor, tıklıyorsunuz, hiçbir şey olmuyor — hata mesajı da yok. Sebep, çevirinin sayfaya iki katmandan geçerek yerleştirilmesi ve yalnızca birine göre hazırlanmasıydı; kesme işareti ikinci katmanda metni erken kapatıyordu.
Altmış dört yerde düzeltildi: forum tarafında konu oylama ve derecelendirme, mesaj işlemleri, moderasyon menüsü, profil duvarı ve özel mesajlar; yönetim tarafında onay kuyruğu, kullanıcı grupları, şablonlar, rozetler, widget'lar ve dil içe aktarma. Aynı düzeltme tema kurulum akışına da bağlandı, böylece tema kurmak onu geri almıyor.
Bu, 1.7.9'daki "kalıcı silme düğmesi tepki vermiyor" hatasının aynı ailesinden: kullanıcıya hiçbir belirti vermeden çalışmayı bırakan arayüz.
## Tema paketleri artık başkasının içeriğini taşımıyor
Bir eklenti, kurulumda her tema için kendi şablon satırını oluşturabiliyor; tema paketi hazırlanırken bu satırlar da paketin içine giriyordu. Sonuç: satın aldığınız tema, **eklentinin şablonlarının donmuş bir kopyasını** taşıyor ve kurulduğunda sizinkinin üzerine yazıyordu — eklentiyi güncellemiş olsanız bile. Üç temada beşer satır bu şekilde taşınıyordu.
Paket hazırlama artık eklentiye ait satırları dışarıda bırakıyor, kurulum akışı da elinizdeki mevcut paketlerden gelenleri ayıklıyor.
## Kurulum sihirbazında hata mesajları
Kurulum sırasında bir hata oluştuğunda gösterilen uyarı bloğu, şablon dilinin iki ayrı yapısını tek satıra sıkıştıran bir yazımla kuruluyordu. Çalışıyordu, ancak doğrulanamıyordu: dosyayı denetleyen hiçbir araç dengeli göremiyor, üzerinde çalışan biri farkında olmadan sihirbazı bozabiliyordu. Standart yazıma çevrildi; üretilen sayfa aynı.
## Diğer
- **Kaynak Merkezi eklentisi** kurulumda kullanılmayan şablon satırları oluşturuyordu. Yönetim panelindeki şablon düzenleyicide görünüyor, düzenlediğinizde hiçbir etkisi olmuyordu. (Eklentinin 1.1.7 sürümüyle temizlenir.)
- **Paket denetimi tema paketlerinin içini göremiyordu.** Şablonlar pakette bir veri dosyasında taşındığı için "0 yorum" raporlanıyordu — oysa dört pakette toplam 557 geliştirici notu vardı ve her sayfa yüklemesinde tarayıcıya gidiyordu. Denetim artık paketin içini de okuyor.
- **Tema paketindeki sürüm numarası** paketin kendi bilgisiyle bir revizyon uyuşmuyordu.
- **Migrate ve TradePoints eklentilerinde** stil/betik adresleri elle yazılmış sürüm numarasına sabitlenmişti; bu dosyalarda yapılan bir düzeltme, sayfayı daha önce açmış yöneticilere ulaşmıyordu.
## Yükseltme notu
Ek bir işlem gerekmez. Güncelleme adımları otomatik çalışır ve tekrar çalıştırılmaları güvenlidir.
Get it
View on the Marketplace
— Posted automatically by the RaxBoard Marketplace.