Aslitium Teması Düzenleme Forum İkonları, Mobil Menü, Alt Forumlar ve Forum Görünümü

3 Replies 29 Views
Raters
Participants
Thread Starter #1
Merhaba,

RaxBoard sistemini kullanıyorum ve genel olarak oldukça memnunum. Forumumu düzenlerken birkaç konuda yardıma ihtiyacım oldu. İlgili alanları ekran görüntülerinde de işaretledim.

İstediğim düzenlemeler şu şekilde:

1. Forum ikonlarını büyütmek istiyorum.
    Forum listesindeki kategori/forum ikonları şu an biraz küçük kalıyor. Özellikle özel olarak hazırladığım ikonların daha belirgin görünmesi için ikon boyutlarını artırmak istiyorum. Bunun için hangi CSS sınıfını veya tema ayarını düzenlemem gerekiyor?
  2. “Neler Yeni – Üyeler – Yardım” kutularını kaldırmak istiyorum.
    Üst menünün hemen altında bulunan Neler Yeni, Üyeler ve Yardım şeklindeki üç büyük kutuyu forum ana sayfasında kullanmak istemiyorum. Bunları tamamen kaldırabileceğim veya sadece ana sayfada gizleyebileceğim bir ayar var mı?
  3. İlan, Galeri ve Hikayeler menüleri mobilde görünmüyor.
    Masaüstünde menü bölümünden İlan, Galeri ve Hikayeler bağlantılarına ulaşabiliyorum. Ancak mobil görünümde bu bölümlerin menüde görünmediğini fark ettim.
Mobil menü içerisinde de bu bağlantıların görünmesini istiyorum. Mümkünse masaüstünde bulunan menü öğelerinin mobil görünümde de eksiksiz şekilde yer almasını istiyorum.
  1. Forum başlıklarının mobil görünümünü düzenlemek istiyorum.
    Forum başlıkları biraz kalın olduğu için özellikle mobil cihazlarda bazı uzun başlıklar tam ve düzgün görünmüyor.
Mobil görünümde forum başlıklarının biraz daha küçük puntoda veya daha ince yazı kalınlığıyla gösterilmesi mümkün mü?
  1. Forum açıklamalarının tamamının görünmesini istiyorum.
    Forum açıklamaları belirli bir uzunluktan sonra kesiliyor ve sonunda “...” işareti çıkıyor.
Açıklamaların mümkünse tamamının görünmesini ve metnin gerektiğinde alt satıra geçerek devam etmesini istiyorum. Otomatik kısaltmayı kaldırabileceğim bir tema ayarı veya CSS düzenlemesi var mı?
  1. Forum listeleme alanının masaüstü ve mobil görünümünü daha düzenli hâle getirmek istiyorum.
    Forum başlığı, açıklaması, ikon, konu/mesaj sayıları ve son mesaj alanlarının responsive şekilde birbirine girmeden düzenli görünmesini istiyorum.
Özellikle mobil görünümde forum adı ve açıklama alanının biraz daha geniş alan kullanması güzel olur.
  1. Alt forumları alt alta sıralamak istiyorum.
    Ana forumların altında bulunan alt forumlar şu anda yan yana veya satır içinde sıralanıyor.
Örneğin:
Jako Paylaşımları
  • Jakonuzu Tanıtın
  • Jako Fotoğraf ve Videolar
  • Jako Hikâyeleri
Bu alt forumların her birinin ayrı satırda, dikey olarak alt alta görünmesini istiyorum.
Örnek olarak:
📁 Jakonuzu Tanıtın
📁 Jako Fotoğraf ve Videolar
📁 Jako Hikâyeleri

Bu görünümün hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda aynı şekilde düzenli çalışmasını istiyorum.
Bunun için tema içerisinde hazır bir seçenek bulunuyor mu, yoksa özel CSS ile mi yapılması gerekiyor?

Ekran görüntülerinde düzenlemek istediğim bölümleri işaretledim. Bu değişiklikler tema/CSS üzerinden yapılabiliyorsa kullanılabilecek sınıfları veya örnek kodları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Attachments (5)
2.png4.png3.pngforumicon.png8.png
Burak said:
Merhaba,

RaxBoard sistemini kullanıyorum ve genel olarak oldukça memnunum. Forumumu düzenlerken birkaç konuda yardıma ihtiyacım oldu. İlgili alanları ekran görüntülerinde de işaretledim.

İstediğim düzenlemeler şu şekilde:

1. Forum ikonlarını büyütmek istiyorum.
    Forum listesindeki kategori/forum ikonları şu an biraz küçük kalıyor. Özellikle özel olarak hazırladığım ikonların daha belirgin görünmesi için ikon boyutlarını artırmak istiyorum. Bunun için hangi CSS sınıfını veya tema ayarını düzenlemem gerekiyor?
  2. “Neler Yeni – Üyeler – Yardım” kutularını kaldırmak istiyorum.
    Üst menünün hemen altında bulunan Neler Yeni, Üyeler ve Yardım şeklindeki üç büyük kutuyu forum ana sayfasında kullanmak istemiyorum. Bunları tamamen kaldırabileceğim veya sadece ana sayfada gizleyebileceğim bir ayar var mı?
  3. İlan, Galeri ve Hikayeler menüleri mobilde görünmüyor.
    Masaüstünde menü bölümünden İlan, Galeri ve Hikayeler bağlantılarına ulaşabiliyorum. Ancak mobil görünümde bu bölümlerin menüde görünmediğini fark ettim.
Mobil menü içerisinde de bu bağlantıların görünmesini istiyorum. Mümkünse masaüstünde bulunan menü öğelerinin mobil görünümde de eksiksiz şekilde yer almasını istiyorum.
  1. Forum başlıklarının mobil görünümünü düzenlemek istiyorum.
    Forum başlıkları biraz kalın olduğu için özellikle mobil cihazlarda bazı uzun başlıklar tam ve düzgün görünmüyor.
Mobil görünümde forum başlıklarının biraz daha küçük puntoda veya daha ince yazı kalınlığıyla gösterilmesi mümkün mü?
  1. Forum açıklamalarının tamamının görünmesini istiyorum.
    Forum açıklamaları belirli bir uzunluktan sonra kesiliyor ve sonunda “...” işareti çıkıyor.
Açıklamaların mümkünse tamamının görünmesini ve metnin gerektiğinde alt satıra geçerek devam etmesini istiyorum. Otomatik kısaltmayı kaldırabileceğim bir tema ayarı veya CSS düzenlemesi var mı?
  1. Forum listeleme alanının masaüstü ve mobil görünümünü daha düzenli hâle getirmek istiyorum.
    Forum başlığı, açıklaması, ikon, konu/mesaj sayıları ve son mesaj alanlarının responsive şekilde birbirine girmeden düzenli görünmesini istiyorum.
Özellikle mobil görünümde forum adı ve açıklama alanının biraz daha geniş alan kullanması güzel olur.
  1. Alt forumları alt alta sıralamak istiyorum.
    Ana forumların altında bulunan alt forumlar şu anda yan yana veya satır içinde sıralanıyor.
Örneğin:
Jako Paylaşımları
  • Jakonuzu Tanıtın
  • Jako Fotoğraf ve Videolar
  • Jako Hikâyeleri
Bu alt forumların her birinin ayrı satırda, dikey olarak alt alta görünmesini istiyorum.
Örnek olarak:
📁 Jakonuzu Tanıtın
📁 Jako Fotoğraf ve Videolar
📁 Jako Hikâyeleri

Bu görünümün hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda aynı şekilde düzenli çalışmasını istiyorum.
Bunun için tema içerisinde hazır bir seçenek bulunuyor mu, yoksa özel CSS ile mi yapılması gerekiyor?

Ekran görüntülerinde düzenlemek istediğim bölümleri işaretledim. Bu değişiklikler tema/CSS üzerinden yapılabiliyorsa kullanılabilecek sınıfları veya örnek kodları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba aşağıda adımları yazacağım fakat dilerseniz raxboard.com üzerinden ticket oluşturursanız sizler için işlemleri gerçekleştirebiliriz,

Maddeleri sırayla yanıtlıyorum:
1. Forum ikonlarını büyütmek: Tema ayarlarında bunun için bir seçenek yok, aşağıdaki CSS ile büyüyor. Masaüstünde ikon kutusu 60px, içindeki görsel 46px oluyor; mobilde 52px ve 40px.
2. Neler Yeni / Üyeler / Yardım kutuları: Bunlar yalnızca ana sayfada çıkıyor. Kapatma ayarı yok, aşağıdaki CSS'teki tek satır üçünü birden gizliyor.
3. Mobil menüde İlan, Galeri, Hikâyeler: Bildiriminiz için teşekkürler, bu bir tema hatası. Bağlantılar mobil menüde aslında var, en sonda duruyorlar. Ancak Aslitium'da menü ekrandan uzun olunca kaydırılamıyor ve son öğelere ulaşılamıyor. Kalıcı düzeltmeyi bir sonraki Aslitium güncellemesine ekliyoruz. Şimdilik aşağıdaki CSS menüyü kendi içinde kaydırılabilir yapıyor, böylece tüm öğelere ulaşabilirsiniz.
4. Mobilde forum başlıkları: CSS ile telefonda başlıklar biraz küçülüp inceliyor. Uzun başlıklar da artık "…" ile kesilmeden alt satıra geçiyor; bu masaüstünde de geçerli.
5. Forum açıklamalarının tamamı: Açıklamalar normalde iki satırda kesiliyor. CSS bu sınırı kaldırıyor, metin gerektiği kadar alt satıra geçiyor.
6. Masaüstü ve mobilde düzenli görünüm: Masaüstünde forum adı ve açıklama sütunu genişliyor (son mesaj sütununa ayrılan yeri biraz daralttık). Satır dar kaldığında (tablet, küçük dizüstü) konu ve mesaj sayıları gizleniyor, son mesaj başlığın altına iniyor; ad ve açıklama tüm genişliği kullanıyor. Hiçbir genişlikte alanlar birbirine girmiyor.
7. Alt forumlar alt alta: Hazır bir seçenek yok, CSS ile yan yana kutucuklar yerine alt alta liste olarak görünüyor. Masaüstünde ve mobilde aynı şekilde çalışıyor.

Nereye eklenecek: Yönetim paneli → Stiller → Aslitium → CSS düzenleyici. Mevcut kodun en altına yapıştırıp kaydedin. Değişikliği hemen görmezseniz sayfayı önbelleksiz yenileyin
CSS
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940/* 1. Ana sayfadaki Neler Yeni / Üyeler / Yardım kutuları */
.as-infoblocks { display: none !important; }

/* 2. Forum ikonları daha büyük */
.rb-forum-node { grid-template-columns: 60px minmax(0, 1fr) 76px 76px 250px; }
.rb-forum-node .rb-node-icon { width: 60px; height: 60px; flex-basis: 60px; }
.rb-forum-node .rb-node-icon img { width: 46px; height: 46px; border-radius: 10px; }
.rb-forum-node .rb-node-icon svg { width: 26px; height: 26px; }

/* 3. Forum adı uzun olunca kesilmesin, alt satıra geçsin */
.rb-node-title > a { white-space: normal; overflow: visible; text-overflow: clip; overflow-wrap: anywhere; }

/* 4. Forum açıklamasının tamamı görünsün */
.rb-node-desc { display: block; -webkit-line-clamp: unset; overflow: visible; overflow-wrap: anywhere; }

/* 5. Alt forumlar alt alta */
.rb-forum-node .rb-subforums { flex-direction: column; align-items: flex-start; gap: 2px; }
.rb-forum-node .rb-subforums .rb-chip { background: none; border: 0; padding: 5px 0; min-height: 32px; font-size: 13.5px; }

/* 6. Satır dar kaldığında sayılar gizlenir, son mesaj başlığın altına iner */
.rb-cat-body, .rb-forum-table { container-type: inline-size; }
@container (max-width: 760px) {
  .rb-forum-node { grid-template-columns: 52px minmax(0, 1fr); row-gap: 10px; align-items: start; }
  .rb-forum-node .rb-node-icon { align-self: start; width: 52px; height: 52px; flex-basis: 52px; }
  .rb-forum-node .rb-node-icon img { width: 40px; height: 40px; }
  .rb-forum-node .rb-count { display: none; }
  .rb-forum-node .rb-lastpost { grid-column: 2; }
}

/* Tablet ve telefon */
@media (max-width: 960px) {
  .rb-forum-node { grid-template-columns: 52px minmax(0, 1fr); }
  .rb-forum-node .rb-node-icon { width: 52px; height: 52px; flex-basis: 52px; }
  .rb-forum-node .rb-node-icon img { width: 40px; height: 40px; }
}
@media (max-width: 768px) {
  .rb-node-title { font-size: 14.5px; font-weight: 700; }
  /* 7. Mobil menü ekrandan uzunsa kendi içinde kaydırılsın */
  .rb-header [data-component="mobile-nav"] { max-height: calc(100vh - 62px); max-height: calc(100dvh - 62px); overflow-y: auto; overscroll-behavior: contain; }
}
Thread Starter #3
Çok teşekkürler hallettim emeklerinize sağlık 🙏👏🙂
Burak said:
Çok teşekkürler hallettim emeklerinize sağlık 🙏👏🙂
Biz teşekkür ederiz, hayırlı olsun.

You must be logged in to reply.

0 quotes selected