Konuyu Açan
Merhaba @everyone ,
RaxBoard'un gelişimini büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Platform zaten modern ve hızlı bir yapıya sahip, ancak kullanıcı profillerini ve topluluk etkileşimini daha da güçlendirebilecek bazı önerilerimi paylaşmak istiyorum.1. Kullanıcının Kullandığı Cihazın Gösterilmesi
Kullanıcı profillerinde veya postbit alanında üyenin hangi cihazı kullandığının görüntülenmesi güzel bir detay olabilir.Örnek:
- Windows
- macOS
- Linux
- Android
- iOS
2. Ülke Bayrağı ve Konum Bilgisi
Kullanıcıların ülkelerini profil ayarlarından seçebilmesi ve bu bilginin profil ile mesaj alanlarında küçük bir bayrak ikonu ile gösterilmesi topluluğa daha uluslararası bir görünüm kazandırabilir.Özellikle farklı ülkelerden üyelerin bulunduğu topluluklarda oldukça faydalı olacaktır.
3. Son Giriş Cihazı Bilgisi
Profil sayfasında kullanıcının son giriş yaptığı cihazın görüntülenmesi düşünülebilir.Örnek:
- Son giriş: Windows 11
- Son giriş: Android
- Son giriş: iPhone
4. Gelişmiş Profil İstatistikleri
Profil sayfalarına aşağıdaki gibi ek istatistikler eklenebilir:- Toplam çevrim içi süre
- En aktif olunan kategori
- Son aktif olduğu tarih
- Kayıtlı ülke
- Kullanılan platform
- Alınan reaksiyon oranı
- Kullanılan tema
- Kullanılan version ve s.
5. Kullanıcı Kartlarının Daha Bilgilendirici Olması
Mesajların yanında görünen kullanıcı kartlarına isteğe bağlı olarak şu bilgiler eklenebilir:- Ülke bayrağı
- Cihaz/işletim sistemi ikonu
- Yerel saat
- Katılım tarihi
- Çevrim içi durumu
6. Profil Rozetleri
Sistem tarafından otomatik verilen bazı rozetler kullanıcı deneyimini artırabilir.Örnek:
- Windows User
- Linux User
- Apple User
- Mobile User
- Early Adopter
- Community Veteran
7. Çoklu Sosyal Profil Alanları
Profil sayfasında daha fazla sosyal ağ desteği sunulabilir:- GitHub
- GitLab
- LinkedIn
- Discord
- Telegram
- Steam
8. Profil Özelleştirmeleri
Kullanıcıların profil kartlarını daha fazla özelleştirebilmesi güzel olabilir.Örneğin:
- Özel profil arka planları
- Özel kart renkleri
- Animasyonlu banner desteği
- Koleksiyon sistemi ile açılan profil süsleri
Genel Değerlendirme
RaxBoard'un modern yaklaşımını düşündüğümüzde, kullanıcı profillerinin yalnızca temel bilgileri gösteren alanlar olmaktan çıkıp topluluk kimliğini yansıtan, daha etkileşimli ve zengin bir yapıya kavuşması platformun çekiciliğini artırabilir.Bu özelliklerin tamamının çekirdekte bulunması şart değil; bazıları isteğe bağlı ayarlar veya resmi eklentiler olarak da sunulabilir.
Sizlerin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum.